Admitere Medicină UMF București 2023

Află toate detaliile despre examenul de admitere la medicină organizat în 2023 de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Subiecte Admitere Medicină București 2023

Concurența Admitere Medicină București 2023

Vrei să știi câți candidați au concurat pentru un singur loc la Facultatea de Medicină din București în 2023?

  • Medicină generală – 3,46 candidați/loc
  • Medicină dentară – 3,72 candidați/loc
  • Farmacie – 0,76 candidați/loc

Rezultate Admitere Medicină București 2023

Vezi rezultatele obținute la examenul de admitere din 2023 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București:

  • Medicină generală – Ultima notă la buget: 82 puncte. Ultima notă la taxă: 77 puncte.
  • Medicină dentară – Ultima notă la buget: 72 puncte. Ultima notă la taxă: 59 puncte.
  • Farmacie – Ultima notă la buget: 59 puncte.

Punctajul maxim este de 100 de puncte.

Simulare Examen Admitere Medicină București 2023

În 2023, sesiunea de simulare a examenului de admitere la UMF București a avut loc pe 27 mai.

Află mai multe detalii despre simulări accesând pagina dedicată organizării acestora.

Calendarul Admiterii la UMF București în 2023

În 2023, înscrierile au început la data de 6 iulie. Examenul de admitere a avut loc în data de 23 iulie 2023. Vezi aici care a fost calendarul admiterii în 2023 la UMF București.

Bibliografia Examenului de Admitere la UMF București 2023

Bibliografia pentru concursul de admitere, valabilă pentru anul 2023, a fost:

  • BIOLOGIE: 1. Biologie – Manual pentru clasa a XI-a, autori : Dan Cristescu, Carmen Sălăvăstru, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Radu Cârmaciu, editura Corint (aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr.4742 din 21.07.2006) 
  • CHIMIE: 1. Chimie – Manual pentru clasa a X-a, autori: Luminiţa Vlădescu, Corneliu Tărăbăşanu- Mihăilă, Luminiţa Irinel Doicin, Grup Editorial Art, Bucureşti: toate ediţiile apărute din 2005 până în prezent. 2. Chimie C1 – Manual pentru clasa a XI-a, autori: Elena Alexandrescu, Viorica Zaharia, Mariana Nedelcu, editura LVS Crepuscul, Ploieşti, toate ediţiile apărute din 2006 până în prezent.
  • FIZICĂ: 1. Constantin Mantea, Mihaela Garabet. Fizica – Manual pentru clasa a IX-a. Editura All, toate edițiile apărute până în prezent. 2. Seryl Talpalaru, Dorel Haralamb, Constantin Corega, Gabriel O. Negrea, Constantin Rus. Fizica – Manual pentru clasa a X-a, Editura Polirom, toate edițiile apărute până în prezent. 3. Fizică. Teste pentru concursul de admitere 2023, Editura „Gr. T. Popa” U.M.F. Iași.

Decoperă tematica examenului de admitere organizat în 2023 de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Metodologia Admiterii la UMF București în 2023

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2023 s-a făcut exclusiv on-line, pe platforma dedicată concursului de admitere. Achitarea taxei de participare la concurs s-a făcut tot prin intermediul platformei, printr-un procesator de plăți on-line integrat.

Citește metodologia în baza căreia a fost organizat examenul de admitere la UMF „Carol Davila” din București în 2023.

Explorează Site-ul oficial dedicat admiterii

Explorează pagina oficială dedicată admiterii organizate în 2023 de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Află ce notă ți-ar fi trebuit ca să fii admis la buget!

Citește postarea și află detalii despre concurență și ultimele note cu care s-a intrat la buget și la taxă la examenul de admitere organizat de UMF București în 2023.