Flashcarduri GinaMed - Cum să le folosești eficient?

GinaMed oferă gratuit o soluție de flashcarduri, special creată pentru pregătirea examenelor de admitere la medicină. Această implementare utilizează algoritmul de scheduling de la Anki, asigurând o experiență de învățare eficientă și bine organizată. GinaMed îți pune la dispoziție toate funcționalitățile esențiale necesare pentru a facilita procesul de memorare și recapitulare.

Accesează Flashcardurile GinaMed.

Întrebarea

Când un card este afișat, inițial se arată doar întrebarea. După ce te gândești la răspuns, apasă pe butonul „Arată răspunsul”. Răspunsul va fi afișat atunci. Este în regulă dacă îți ia puțin timp să-ți amintești răspunsul, dar, în general, dacă nu poți răspunde în aproximativ 10 secunde, este probabil mai bine să renunți și să afișezi răspunsul decât să continui să te chinui să-ți amintești.

Când răspunsul este afișat, ar trebui să compari răspunsul la care te-ai gândit cu cel afișat și să apreciezi cât de bine ți-ai amintit.

Învățarea/Reînvățarea Cardurilor

Când înveți carduri noi sau reînveți carduri pe care le-ai uitat, GinaMed îți va arăta cardurile o dată sau de mai multe ori pentru a te ajuta să le memorezi. Fiecare dată se numește „pas de învățare”. Implicit, există doi pași: 1 minut și 10 minute.

Există patru butoane de evaluare în timpul învățării:

 • Din nou mută cardul înapoi la primul pas.
 • Greu repetă pasul curent. Dacă cardul este la primul pas, intervalele vor fi cu 50% mai mari decât pasul. Dacă cardul este pe orice pas ulterior, Greu repetă intervalul anterior.
 • Bine mută cardul la pasul următor. Dacă cardul era pe pasul final, acesta devine un card de revizuit (absolvent). Odată ce cardul a ajuns la sfârșitul pașilor de învățare, cardul va fi arătat din nou a doua zi și apoi la intervale din ce în ce mai mari.
 • Ușor transformă imediat cardul într-un card de recenzie, chiar dacă mai existau pași rămași. Cardul va fi arătat din nou peste 4 zile și apoi la intervale din ce în ce mai mari.

Când cardurile sunt văzute pentru prima dată, ele încep la pasul unu. Aceasta înseamnă că răspunsul Bine la un card pentru prima dată îl va arăta din nou în 10 minute, iar pasul inițial de 1 minut va fi sărit. Dacă apeși Din nou, cardul va reveni în 1 minut.

Carduri de Revizuit

Când un card a fost anterior învățat și este gata să fie revizuit din nou, există patru butoane pentru a evalua răspunsul:

 • Din nou marchează răspunsul ca incorect și cere lui GinaMed să arate cardul mai frecvent în viitor. Cardul este considerat a fi „lăsat”.
 • Greu implicit, arată cardul cu un interval puțin mai mare decât ultima dată și cere lui GinaMed să arate cardul mai frecvent în viitor.
 • Bine spune lui GinaMed că intervalul anterior a fost aproximativ corect, și nu este nevoie să ajusteze ușurința cardului. Cu ușurința inițială implicită, cardul va fi arătat din nou după un interval de aproximativ 2,5 ori mai lung decât ultima dată.
 • Ușor spune lui GinaMed că intervalul a fost prea scurt. Cardul va fi programat mai departe în viitor decât „Bine”, și GinaMed va programa cardul mai puțin frecvent în viitor.

Setări Flashcarduri GinaMed

Similar cu Anki, GinaMed îți permite să ajustezi setările pentru a se potrivi cel mai bine stilului tău de învățare.

Carduri Noi

 1. Pași de învățare (Learning Steps):
  • Controlează numărul de repetiții de învățare și intervalul dintre ele. Timpurile trebuie introduse în minute, separate prin spații. Fiecare dată când apeși „Bine” în timpul revizuirii, cardul trece la pasul următor.
  • Ex: “1 10″ înseamnă 1 minut și 10 minute.
 2. Intervalul gradual (Graduating Interval):
  • Intervalul în zile între răspunsul „Bine” pe un card de învățare fără pași rămași și revizuirea lui ca un card de recenzie. Acesta este primul interval după ce cardul de învățare devine un card de revizuit.
 3. Interval ușor (Easy Interval):
  • Intervalul în zile între răspunsul „Ușor” pe un card de învățare și prima sa revizuire. Acest interval ar trebui să fie cel puțin la fel de lung ca intervalul de graduare și, de obicei, câteva zile mai lung.

Reînvățare

 1. Pași de reînvățare (Relearning Steps):
  • Similar cu „pașii de învățare”, dar pentru cardurile uitate. Când un card este uitat (apăsat „Din nou”), acesta intră în faza de reînvățare și trebuie să treacă prin toți pașii de reînvățare înainte de a deveni din nou un card de revizuit.
 2. Interval minim (Minimum Interval):
  • Numărul minim de zile pe care un card trebuie să le aștepte după finalizarea reînvățării. Implicit este o zi, ceea ce înseamnă că după terminarea reînvățării, cardul va fi arătat din nou a doua zi.

Timp

 1. Ziua următoare începe la (Next Day Starts At):
  • Ora din zi la care începe o nouă zi de studiu, exprimată în ore trecute de la miezul nopții. Ex: dacă setezi această valoare la 4, o nouă zi de studiu începe la ora 4:00 AM.
 2. Timp avans pentru cardurile în învățare (Learning Ahead Time):
  • Timpul în minute pentru a vedea cardurile din sesiunea curentă de învățare în avans. Aceasta permite utilizatorilor să studieze cardurile puțin mai devreme, dacă este necesar.

Avansat

 1. Interval maxim (Maximum Interval):
  • Intervalul maxim în zile între revizuiri. Aceasta stabilește perioada maximă de timp până când un card va fi revizuit din nou. Implicit este un an, dar poate fi redus dacă dorești să crești retenția.
 2. Start ușurință (Starting Ease):
  • Controlează ușurința inițială a cardurilor noi. Implicit este 2.50, ceea ce înseamnă că după finalizarea învățării, răspunsul „Bine” va crește intervalul cu aproximativ 2,5x.
 3. Bonus ușor (Easy Bonus):
  • Un multiplicator suplimentar aplicat intervalului atunci când un card de revizuire este răspuns „Ușor”. Implicit este 1.30, adică intervalul „Ușor” va fi de 1,3 ori intervalul „Bine”.
 4. Modificator interval (Interval Modifier):
  • Un multiplicator suplimentar aplicat tuturor recenziilor. Implicit este 1.00, ceea ce nu face nicio modificare. Dacă setezi la 0.80, intervalele vor fi generate la 80% din dimensiunea lor normală.
 5. Interval greu (Hard Interval):
  • Multiplicatorul folosit atunci când apeși butonul „Greu”. Procentul este relativ la intervalul anterior. Ex: cu un implicit de 1.20, un card cu un interval de 10 zile va avea 12 zile.

Pentru mai multe informații, citește documentația de la Anki. GinaMed este o implementare a flashcardurilor bazată pe algoritmul de scheduling de la Anki, oferind aceleași funcționalități eficiente și testate.

Mereu ai visat să studiezi la UMF

E timpul să devină realitate